Tuesday 19 January 2016

Acte necesare - de la sediul Registrului comerțului

Am fost la registrul comerțului din teritoriu. Mi-au dat o hârtie cu actele necesare și un formular de verificare / rezervare nume firmă.

Lista cu acte necesare obținută de la registrul comerțului diferă de cea de pe siteul ONRC (persoane-fizice-autorizate-pfa):

1. Dovada rezervării denumirii firmei (original) (se achită la casierie fără nota de calcul apoi se depune la Registratură).
2. Carte de identitate sau pașaport original + copie xerox, conformă cu originalul.
3. Acte spațiu pentru stabilirea sediului profesional (exemple):
- contract de închiriere - copie legalizată sau
- contract de comodat - original, însoțit de actul care atestă proprietatea asupra imobilului sau de certificat (adeverință) de rol fiscal / agricol emise de Primărie cu menționarea adresei complete a imobilului (număr de casă și strada);
- certificat de nomenclatură stradală;
- acordul vecinilor (formular tip) - vizat de Asociația de Proprietari (numai dacă spațiul destinat sediului social este la bloc).
4. Specimenul de semnătură al persoanei fizice autorizate (original).
5. Documentele care atestă pregătirea sau experiența profesională (copii xerox certificate olograf)
         - Curs de calificare pentru vânzător produse alimentare sau adeverința de vechime vânzare produse alimentare - minim 2 ani + curs de igienă.
6. DOSAR CU ȘINĂ + taxe de registru aproximativ 250 lei.
NUMAI PENTRU ÎNTREPRINDERI FAMILIALE - se mai depun și următoarele:- Acordul de constituire încheiat de membrii familiei (original);- Procura specială pentru reprezentantul întreprinderii familiale desemnat prin acordul de constituire (înscris sub semnătură privată).
Formularul este ca acesta: cerere_verificare_disponibilitate_firma.pdf (doar prima pagină).
Nu știu dacă voi avea nevoie de el, căci doamna de la registru mi-a spus să mă documentez dacă vreau să îmi fac PFA sau SRL. Deocamdată formularul pare pentru SRL. Formularul are menționat în subsol următoarele: „Acest formular se utilizează pentru verificarea disponibilităţii şi rezervării denumirii pentru persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale.”
În acest context, merită menționat și ce scrie aici: persoane-fizice/persoane-fizice-autorizate-pfa

Firma unui profesionist, persoană fizică autorizată, se compune din numele acestuia scris în întregime sau din numele şi iniţiala prenumelui acestuia, la care se adaugă sintagma "persoană fizică autorizată" sau PFA.

No comments:

Post a Comment